Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GTA 6: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής

*
Διανύουμε εβδομάδα Game Awards, αλλά το GTA 6 ήρθε -πριν την ώρα του- να κάνει χαμό και να αναστατώσει τη βιομηχανία του gaming. Τι ξέρουμε όμως μέχρι στιγμής για το παιχνίδι;



GTA 6 Trailer
Υπάρχει ή όχι παρασκήνιο για τα Game Awards και τον Geoff Keighley
GTA 6 κυκλοφορία και κονσόλες
GTA 6: Ιστορία, πόλη, χαρακτήρες
GTA 6: Τα social media
GTA 6: Φωτογραφίες
GTA 6: Τιμή



GTA 6 Trailer

Σε πρώτη φάση, το GTA 6 trailer ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 για την Ελλάδα. Ξαφνικά, μετά από μια διαρροή που έγινε σε χαμηλή ποιότητα στην πλατφόρμα X και από έναν νέο λογαριασμό (που λίγο μετά διαγράφηκε), η Rockstar Games αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση να βγάλει το υλικό νωρίτερα από το αναμενόμενο.



Κάποιες κακές γλώσσες πάντως αναφέρουν πως η διαρροή μόνο τυχαία δεν ήταν και πως η Rockstar Games βρήκε ευκαιρία να το βγάλει σε ώρα πιο «βολική» για τις ΗΠΑ, που είναι και η σημαντικότερη αγορά στον πλανήτη για τη βιομηχανία του gaming. Το trailer πάντως προκάλεσε πανικό και αναστάτωση σε όλο το internet, ενώ σε λιγότερο από 6 ώρες μετά την ανάρτησή του έχει ξεπεράσει τα 44 εκατομμύρια views.





Υπάρχει ή όχι παρασκήνιο για τα Game Awards και τον Geoff Keighley

Τα Game Awards 2023 είναι προγραμματισμένα για τις 7 Δεκεμβρίου και η Rockstar Games αποφάσισε να βγάλει το trailer του τίτλου της λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη βραδιά. Η αλήθεια είναι πως το timing θα βόλευε τέλεια το event του Geoff Keighley και θα του έδινε ακόμη μεγαλύτερη αξία, αλλά υπήρξαν κάποιες φήμες πως οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και έτσι η Rockstar Games προχώρησε μόνη της. Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία, ειδικά στα «δυνατά» franchises της δεν ασχολείται με τίποτε άλλο, αφού γνωρίζει τη δύναμη του brand. Θα ήταν παράλογο τόσο για την Rockstar Games να βγάλει ένα trailer τόσο αναμενόμενου παιχνιδιού σε έναν χαμό άλλων trailers, αλλά και για την ίδια τη διοργάνωση να δεχτεί ένα videogame να επισκιάσει τα πάντα. Οπότε, θεωρούμε πως όλα όσα γράφτηκαν για το θέμα και τη σχέση των δύο πλευρών είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Πάντως, η αλήθεια είναι πως ο Keighley σχολίασε μεν την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του trailer, αλλά με μερικές ώρες καθυστέρηση, κάτι που οδήγησε αρκετούς στον να τον «πειράξουν» στα σχόλια.





GTA 6 κυκλοφορία και κονσόλες

Θα αναρωτιέται κανείς τώρα πότε θα βγει το GTA 6... Οι φήμες για κυκλοφορία του GTA 6 επιβεβαιώθηκαν και το παιχνίδι αναμένεται το 2025, χωρίς ωστόσο να έχουμε αυτή τη στιγμή κάτι πιο συγκεκριμένο στα χέρια μας. Υπενθυμίζεται πως το Bloomberg ανέφερε σε άρθρο του τον Ιούλιο του 2022 ότι αναλυτές εκτιμούν πως το gam θα κυκλοφορήσει στο οικονομικό έτος 2023-2024 της Take Two που πιάνει από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024. Η Rockstar Games επιβεβαίωσε την ανάπτυξη του «επόμενου GTA» τον Φεβρουάριο του 2022, λίγο μετά τα γνωστά GTA 6 Leaks. Επειδή, πάντως, η Rockstar Games έχει καθυστερήσει αρκετές φορές παιχνίδια της από την αρχική ανακοίνωση κυκλοφορίας, ίσως και το 2025 να πρέπει να το κρατάμε με επιφύλαξη. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι πως το game δεν θα κυκλοφορήσει σε συστήματα προηγούμενης γενιάς και παραμένει «αποκλειστικότητα» των PS5 και Xbox Series X/S. Η έκδοση του PC λογικά θα ακολουθήσει αργότερα, ενώ μένει να δούμε αν θα προκύψει και κάποια έκπληξη με το Nintendo Switch 2 (κάτι που με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται αρκετά δύσκολο). Οπότε, αν ψάχνετε GTA 6 Release Date, σας έχουμε την απάντηση.





GTA 6: Ιστορία, πόλη, χαρακτήρες

To πρώτο trailer του GTA 6 δεν λέει πολλά για την ιστορία και τους χαρακτήρες. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η πρωταγωνίστρια που έχει το όνομα Lucia και η οποία ξεκινάει στη φυλακή για λόγο που δεν δείχνει να έχει κατανοήσει. Στο πλευρό της θα βρίσκεται ένας άνδρας, για τον οποίο ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Η σχέση τους και η ιστορία τους θυμίζει κάτι από Bonnie και Clyde και είναι συνεργάτες στο έγκλημα, ενώ διατηρούν και σχέση. Σε ό,τι αφορά την πόλη, βρισκόμαστε και πάλι σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι και συγκεκριμένα στην Vice City. Το δελτίο Τύπου αναφέρει την περιοχή Leonida και από τα πρώτα πλάνα βλέπουμε να υπάρχει ζωή τόσο στο κέντρο, όσο και στα περίχωρα με διαφορετικούς ανθρώπους, χαρακτήρες και δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, γίνεται ένα πέρασμα από νυχτερινά κλαμπ, παραλίες, κήπους σπιτιών, «περίεργους» γείτονες, επιθέσεις κροκοδείλων και άλλα.


GTA 6: Τα social media

Στο πρώτο trailer είδαμε ένα μηχανισμό social media που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πόλη και τις καταγράφει ανάλογα, ανεβάζοντάς της σε διάφορες πλατφόρμες. Ουδείς γνωρίζει αν αυτό θα είναι ένα δομικό στοιχείο του gameplay, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια τέτοια προσέγγιση από πλευράς Rockstar Games και GTA τίτλων. Μένει να δούμε βέβαια αν επί της ουσίας θα έχει κάποια εμπλοκή με τη δράση ή απλά θα υπάρχει ως συνοδευτικός μηχανισμός.


GTA 6: Φωτογραφίες
Η ανακοίνωση του παιχνιδιού έφερε στη δημοσιότητα και τις πρώτες φωτογραφίες από το GTA 6. Έχουμε διαλέξει για εσάς μερικές και μπορείτε να τις δείτε στη συνέχεια του άρθρου.
























GTA 6: Τιμή
H πιο αναμενόμενη ερώτηση για τους gamers είναι "πόσο κάνει το gta 6"; Απάντηση επίσημη δεν υπάρχει, καθώς δεν γνωρίζει κανείς αν θα βγει και κάποια συλλεκτική έκδοση. Η λογική λέει πως κάτι θα έχουμε πέραν της παραδοσιακής version για τα PS5 και Xbox Series X/S. Στις απλές μορφές του πάντως το game αναμένεται να πωλείται στα σημερινά standards τιμών, δηλαδή στα €79,99. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*