Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WWE 2K24 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Visual Concepts

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • WWE 2K24
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://wwe.2k.com/2k24/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
To WWE 2K24 επιστρέφει με πολύ περιεχόμενο. Αρκεί;

Άνοιξη. Τα λουλούδια ανθίζουν, η φύση ξυπνά και οι μαχητές του wrestling επιστρέφουν στην αρένα, με την 2K να μας φέρνει το τελευταίο παιχνίδι στη σειρά της. Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο WWE 2K23 πέρυσι, οι προσδοκίες για το WWE 2K24 είναι σίγουρα πολλές. Προσδοκίες που, σε προσωπικό επίπεδο με έκαναν να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τέτοιο τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Ομολογώ δεν είμαι φαν του Wrestling, ή όπως αναφερόταν παλιά στη χώρα μας, του κατς. Πολύ «ψεύτικο» για τα γούστα μου, ναι παρακολούθησα την άνθησή του στα 1980 , με λιγότερο ενθουσιασμό από άλλους, αλλά ως εκεί. Φαίνεται όμως ότι η 2K χτύπησε μια φλέβα που άλλοι δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν στο gameplay. Αρκετά με μένα όμως. Τι έχουμε εδώ;




Σε γενικό επίπεδο ο τίτλος σε καμία περίπτωση δεν είναι button mashing. Χρειάστηκαν μερικά ματς για να συνειδητοποιήσουμε, ότι περισσότερο έχει να κάνει με combos, όπου το timing. Από της στιγμή που γίνεται αντιληπτό αυτό, ακόμα και ο πιο αρχάριος παίκτης βρίσκει έναν τρόπο να ελέγξει τον ρυθμό ενός αγώνα. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κτήμα σας μερικές κινήσεις, πριν προχωρήσετε σε μερικά πιο περίπλοκα combos. Έτσι άμεσα μπορεί να εξυπηρετήσει Αυτό το έκανε αρκετά απλό για να το αντιμετωπίσει κα κάποιος αρχάριος, αλλά δείχνει ότι εξυπηρετεί και πιο έμπειρους παίκτες, που έχουν καλύτερη γνώση των combos. Από τις νέες προσθήκες, σε επίπεδο gameplay, έχουμε τα Super Finishers στο WWE 2K24, που σας δίνουν δίνοντάς σας έναν νέο τρόπο να προκαλέσετε ζημιά στον αντίπαλό σα και είναι μεν ισχυρά αλλά δεν καταστρέφουν το παιχνίδι, το mini-game Trading Blows, που σε κάποια reversals Κατά την αναστροφή ορισμένων χτυπημάτων, θα ενεργοποιηθεί το μίνι παιχνίδι Trading Blows, όπου ανταλλάσσετε μέσω QTE χτυπήματα με τον αντίπαλο, μέχρι κάποιος να κάνει τρία λάθη ή να καταλήξει σε finisher. Αμφιλεγόμενη προσθήκη, μιας και ενώ αρχικά δεν ξενίζει, όσο να ‘ναι σπάει αρκετά τη ροή του παιχνιδιού. Μια τελευταία αξιοσημείωτη προσθήκη στο gameplay είναι η δυνατότητα να πετάτε όπλα στους αντιπάλους σας, κάτι που δίνει την ευκαιρία να προκαλέσετε ζημιά με μια επίθεση από απόσταση και όσο να ‘΄ναι έχει και την πλάκα του.



Μιας και λέμε για νέες προσθήκες, έχουν προστεθεί τέσσερις νέοι τύποι αγώνων. Είναι τα Special Guest Referee Match, Ambulance Match, Casket Match, και Gauntlet Match. Επίσης, το Backstage Brawl διαθέτει πλέον υποστήριξη για 4 παίκτες και νέα interactive environments, ενώ το Royal Rumble προσφέρει πλέον υποστήριξη για οκτώ παίκτες online. Το Gauntlet Match προσφέρεται ξεκάθαρα για local multiplayer, ενώ τα άλλα τρία έχουν το ενδιαφέρον τους με τα Ambulance και Casket να είναι παραλλαγές όπου πρέπει να κλείσετε τον αντίπαλο σε ασθενοφόρο και φέρετρο αντίστοιχα, ενώ στο Referee κάνετε τον διαιτητή με όλα τα ευτράπελα που συνεπάγεται αυτό. Και μιας και είπαμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, ας περάσουμε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του του WWE 2K24, το Showcase Mode, που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια WrestleMania, το WWE 2K24 Showcase… of the Immortals σας μεταφέρει σε εμβληματικούς αγώνες από τη δεκαετία του 1980 και φτάνει έως τις μέρες μας. Μπορείτε να ζήσετε την ιστορία όπως παίχτηκε, ή να την αλλάξετε. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα -πολύ ενδιαφέροντα- objectives που δίνουν τον τόνο στις εκάστοτε «αποστολές». Μιλάμε για το πιθανώς καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.



Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα για να περάσετε το χρόνο σας, που επιστρέφουν στον τίτλο. Το MyRISE έχει δύο νέες ιστορίες, το Unleashed και το Undisputed, εστιάζοντας σε αγώνες γυναικών και ανδρών, αντίστοιχα. Η ποικιλία στο customization δημιουργίας χαρακτήρων είναι απίστευτη και όσοι κολλάνε με αυτά μπορούν να φάνε ώρες εδώ, φτιάχνοντας είτε τον εαυτό τους, είτε κάποια φανταστική περσόνα. Βέβαια, εδώ υπεισέρχεται και ο παράγοντας της προκάτ ιστορίας με τα πολλά cuscenes που όσο ναναι ξενίζει όποιον ήρθε για να παίξει και όχι να δει ταινία. Από την άλλη, το «απαραίτητο» card mode MyFACTION έχει τα κλασικά καλά και κακά του είδους. Η νέα δυνατότητα άμεσης αγοράς κάρτας σας επιτρέπει να αποκτήσετε τον super-star που ποθεί η καρδούλα σας, χωρίς να παιδεύεστε (με το αζημίωτο). Το Ranked online QuickPlay είναι μια άλλη προσθήκη, η οποία προσφέρει μοναδικές ανταμοιβές και seasonal  leaderboards. Για αυτό το mode δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ή αρέσει ή όχι, αν και σε κάθε περίπτωση τα μενού του θέλουν δουλίτσα. Από εκεί και πέρα το MyGM, εξακολουθεί να είναι ένα πάρα πολύ λεπτομερές και αξιόλογο mode της σειράς, αλλά απευθύνεται στους φανατικούς του αθλήματος και τα μέλη της κοινότητα του WWE και όχι τους κοινούς θνητούς. Στο ίδιο πλαίσιο, το Universe mode προσφέρει την απόλυτη δυνατότητα customization, όπου τα πάντα αλλάζουν εμφανίσεις, αντιπαλότητες, ρόστερ, κ.λπ. Και αυτό θέλει χρόνο και όρεξη και μεράκι, το οποίο απαιτεί φυσικά και το creation suite του τίτλου, που έχει τα πάντα.



Στον τεχνικό τομέα τώρα, στην αρένα, τα γραφικά είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Τα facial expressions μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα, με την ομάδα ανάπτυξης να μας ενημερώνει ότι πάνω από το 90% των εκφράσεων του προσώπου έχουν γίνει update για το WWE 2K24. Μες στον αγώνα τώρα, προβλήματα υπάρχουν, όπως οι κάπως ξύλινοι και ακίνητοι χαρακτήρες, ειδικά σε animation πτώσεων, αλλά και η κίνηση των μακριών μαλλιών, με τόσο έντονη παρουσία στη δεκαετία του 80 και το Showcase, ε μόνο φυσική δεν μπορούμε να την αποκαλέσουμε. Επίσης όταν στο ρινγκ, βρίσκονται πολλοί χαρακτήρες είναι δύσκολο να κάνει κάποιος επίθεση εκεί που θέλει, με την κάμερα να ξεγελά. ενώ και εκτός ρινγκ υπάρχουν θεματάκια με το path finding. Μικρά λαθάκια, αλλά μαζεύονται.



Αυτό είναι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στον τίτλο της 2k είναι η πληθώρα περιεχομένου, με κανένα κομμάτι από τα πολλά να παίρνει βαθμολογία κάτω του μετρίου. Δεν συζητάμε ότι οι λάτρεις του WWE θα το απολαύσουν, ενώ αποτελεί και καλό σημείο εκκίνησης και για τους άσχετους. Από την άλλη είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που αν δεν σου αρέσει το αντικείμενο, δεν έχει κανένα νόημα να το ακουμπήσεις μόνο και μόνο για να δεις τι είναι, ενώ σε αρκετά σημεία χρήζει βελτιώσεων. Δεν παύει όμως να είναι μια πολύ καλή πρόταση. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Περιεχόμενο, περιεχόμενο κι άλλο περιεχόμενο
  • Εξαιρετικό το Showcase mode, ιστορία του αθλήματος
  • Το customization που παρέχει ο τίτλος κόβει την ανάσα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν κάνει για όλους
  • Μικρά σκόρπια θεματάκια με τα γραφικά
  • Απαιτεί χρόνο σε συγκεκριμένα modes
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*