Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Princess Peach: Showtime! Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Good-Feel

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Princess Peach: Showtime! φιλοδοξεί να κλέψει την παράσταση. Αν και κατά πόσο τα καταφέρνει, θα το διαβάσετε στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο η Princess Peach να πρωταγωνιστεί σε δικό της παιχνίδι. Είναι ένας από τους χαρακτήρες που η Nintendo ίσως θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί πιο πολύ, για να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κοινό από τον νεαρής ηλικίας, κυρίως, γυναικείο πληθυσμό. Ναι μεν η παρουσία της κοσμεί δεκάδες παιχνίδια Super Mario, μπορεί να μην λείπει από τους αθλητικούς τίτλους της Nintendo, όμως έχουμε να τη δούμε σε παραγωγή όπου της ανήκει κυριολεκτικά η παράσταση από το Super Princess Peach που λανσαρίστηκε το 2005 για το Nintendo DS.




Όλα έβαιναν καλώς στη ζωή της Princess Peach και μαζί με μια παρέα αποτελούμενη από Toads, ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια παράσταση στο επιβλητικό Sparkle Theater. Δυστυχώς όμως, η βραδιά δεν προχωράει όπως την είχε στο μυαλό της και τα πράγματα παίρνουν μια σκοτεινή τροπή όταν η Madame Grape και η Sour Bunch αποφασίζουν να χαλάσουν τη διασκέδαση όλων, μετατρέποντας τον χώρο σε κάτι σκοτεινό και απόκοσμο. H Peach, όσο χαριτωμένη είναι, άλλο τόσο είναι και θαρραλέα. Έτσι και αλλιώς είναι δοκιμασμένη στα βάσανα, τις απειλές και τις απαγωγές από τον Bowser τόσα χρόνια. Αναζητώντας ένας φως για να βρει την άκρη του τούνελ, θα συναντήσει τη Stella, τη φύλακα του Sparkle Theater και μαζί θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν την παράσταση.



Το εσωτερικό του Sparkle Theater είναι χωρισμένο σε ορόφους (ξεψαχνίστε τους όλους) και δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας σε συνδυασμό με αισθητική retro. Τα γραφικά είναι αρκετά προσεγμένα, δίχως να υπάρχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες και αυτό που θα μείνει στον παίκτη από την αρχή είναι το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία δίνεται η εντύπωση ότι η κίνηση είναι ίσως ελάχιστα πιο αργή από ό,τι θα περίμενε κάποιος. Το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο στις οθόνες φορτώματος, όπου ένα μάλλον πολύ απλό animation προσπαθεί να "τρέξει" αλλά δείχνει λες και κάτι το τραβάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πάντως, κατά τη διάρκεια του gameplay δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με κάτι που θα σας εμποδίσει να απολαύσετε την όλη εμπειρία. Από την άλλη, ίσως η Nintendo να θέλει να στείλει ένα μήνυμα τους στυλ, "Κυρίες και κύριοι, έχουν περάσει πάνω από επτά χρόνια από τη στιγμή που λανσαρίστηκε το Nintendo Switch, όσο και να το έχετε αγαπήσει, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο επόμενο hardware". Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να έχει επιλεχθεί η τακτική του να ανέβει λίγο παραπάνω η αγωνία μέχρι να ανοίξει η κουρτίνα.



Η καρδιά του παιχνιδιού και η απόδειξη ότι έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα που κατακλύζεται από δημιουργικότητα, βρίσκεται στις μεταμορφώσεις της πρωταγωνίστριας. Στις αίθουσες του Sparkle Theater θα κληθεί να δώσει μια σειρά από παραστάσεις, κάθε φορά με διαφορετική προσωπικότητα. Οι Swordfighter Peach, Detective Peach, Patissier Peach, Kung Fu Peach, Ninja Peach, Cowgirl Peach, Figure Skater Peach, Dashing Thief Peach, Mermaid Peach και Mighty Peach, υπόσχονται ένα μοναδικό υπερθέαμα, με τις ιδιαίτερες δυνάμεις που διαθέτουν. Για κάθε μεταμόρφωση υπάρχουν διαφορετικοί μηχανισμοί για του gameplay. Η πριγκίπισσα θα κληθεί να εξιχνιάσει υποθέσεις κλοπής, να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων της στο καλλιτεχνικό πατινάζ, να σαγηνεύσει με το τραγούδι της τα πλάσματα που κατοικούν κάτω από το νερό, θα ταξιδέψει ως την Άγρια Δύση, θα ετοιμάσει γλυκά, θα πετάξει στο διάστημα και πολλά άλλα. Το platforming συνδυάζεται ιδανικά με στοιχεία stealth, action, εξερεύνηση, αφαιρετική σκέψη, τη διακόσμηση και πολλά άλλα. Τα πάντα από λίγο αλλά στην κατάλληλη ποσότητα για να υπάρξει το ιδανικό αποτέλεσμα.



Κάθε session δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Έχει όμως τόση διάρκεια όση είναι απαραίτητη για να είναι ένα βήμα πριν το "χορταστικό". Αρχικά θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο, σε παίρνει από το χέρι για έναν περίπατο στο πάρκο, όμως σταδιακά, το πιο πιθανό είναι πως θα επικρατήσει διαφορετική άποψη. Όσο περισσότερο βυθίζεται κανείς στον κόσμο του, όσο προχωράει με τις μεταμορφώσεις, τόσο θέλει να δει τι άλλο έχουν σκαρφιστεί οι developers για να εμπλουτίσουν τη διασκέδαση. Δεν λείπουν μάλιστα και τα collectibles. Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν μια σειρά από πολύτιμα πετράδια, η συλλογή των οποίων όσο πάει και γίνεται πιο δύσκολη. Όχι όμως ακατόρθωτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα δημιουργηθεί η απορία, "μα καλά, τι μου διέφυγε;". Ε, όλο και κάτι θα έχει ξεφύγει, ειδικά όταν η δράση είναι έντονη. Μήπως το spot για την πόζα της σταρ; Έτσι, θα χρειαστεί δεύτερη, τρίτη, ίσως και περισσότερες προσπάθειες μέχρι να επιτευχθεί η τελειότητα. Η οποία συμπληρώνεται από ένα παπιγιόν σε κάθε παράσταση, συν δεκάδες νομίσματα, που καλό θα είναι να μην τα αγνοηθούν, αφού έχουν τον ρόλο του εισιτηρίου για να συνεχίσει η προσπάθεια σε περίπτωση αποτυχίας ή ακόμα και για να περάσετε αναίμακτα από κάποιο boss fight που ίσως σας δυσκολέψει.



Ακραία περίπτωση η τελευταία, εκτός αν το χειριστήριο κρατάει ένα πολύ μικρό παιδί. Τα boss fights ναι μεν είναι ένα ακόμα σημείο όπου λάμπει η δημιουργικότητα, αν όμως βρεθεί η αδυναμία του κάθε κακού, ο τρόπος αντιμετώπισής του, η κατάσταση διευκολύνεται και σε ένα ακόμα παιχνίδι της, η Nintendo δεν ξεφεύγει από τη λογική των τριών κρίσιμων χτυπημάτων για να πέσει στο έδαφος ο εκάστοτε "μεγάλος" κακός, αρσενικού ή θηλυκού γένους.



Το άσχημο ποιο είναι; Ενώ- θα γίνουμε κουραστικοί με την επανάληψη- η δημιουργικότητα διαλαλεί συνεχώς την παρουσία της και καλά κάνει, από το παιχνίδι λείπει αυτό το κάτι που θα προσελκύσει τον παίκτη σε ένα δεύτερο playthrough. Ναι μεν τα πολύτιμα πετράδια ανοίγουν πόρτες, ποτέ όμως δεν θα σας λείψουν και η επιστροφή σε μια παράσταση για να μαζευτούν τα πάντα, βρίσκεται κυρίως στη λογική του να ολοκληρωθεί το παιχνίδι σε ποσοστό 100%. Πραγματικά, ελάτε στη θέση μας. Είναι πολύ δύσκολο το να προσπαθούμε να περιγράψουμε αυτό το αόρατο κάτι, έχουμε απλά τη βεβαιότητα πως η ίδια αίσθηση θα σας δημιουργηθεί αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το Princess Peach: Showtime. Κάτι που σας προτρέπουμε να κάνετε. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια- θα χρειαστείτε το πολύ δέκα ώρες για να δείτε τους τίτλους τέλους αν το "τρέξετε" λίγο όπως εμείς για τις ανάγκες του review- όμως αυτή η συνεχής διαφοροποίηση στο gameplay είναι το κρίσιμο στοιχείο που θα ικανοποιήσεις την ανάγκη σας για ψυχαγωγία. Με δεδομένο ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στους μηχανισμούς κάθε μεταμόρφωσης, ίσως η Nintendo να μπορούσε να τους εμπιστευτεί ακόμα περισσότερο και να προσθέσει ακόμα περισσότερη δράση. Μπορεί όμως για κάποιους έστω και έτσι να είναι αρκετό. Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι, η ουσία παραμένει η ίδια. Το μοναδικό που αλλάζει είναι η διάθεση και η οπτική γωνία του καθενός.



To Princess Peach: Showtime είναι αρκετά χαριτωμένο, έχει ιδιαίτερα χρώματα, δραστηριότητες και θεματολογία που προσελκύουν όχι μόνο το νεανικό κοινό, αλλά και όσους τα χρόνια έχουν αφήσει τα σημάδια τους μονάχα στην εξωτερική τους εμφάνιση. Η μουσική του είναι εντυπωσιακή και οι συνθέσεις ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε περίσταση, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη όσο πρέπει, τη στιγμή ακριβώς που είναι απαραίτητο. Ο βαθμός αμεσότητας στην απόκριση στις εντολές χειρισμού είναι άκρως ικανοποιητικός και η Nintendo έχει επιλέξει ένα απλό μοντέλο χειρισμού, με δύο μόλις πλήκτρα, ώστε να κάνει την περιπέτεια ακόμα πιο προσιτή για όλες τις ηλικίες. Είναι ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια, αλλά μήπως η πιο μεγάλη απουσία είναι το local co-op; Μάλλον.



Αυτή τη φορά θα κλείσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Στα θετικά και τα αρνητικά αναφέρουμε μόνο τα πολύ βασικά. Για να σας λυθεί η όποια άλλη απορία περί της βαθμολογίας, θα σας παρακαλούσαμε να διαβάσετε το κείμενο. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οι μεταμορφώσεις της Princess Peach κλέβουν την παράσταση
  • Μεγάλη διαφοροποίηση στους μηχανισμούς του gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Του λείπει αυτό το κάτι που θα το έκανε ελκυστικό για ένα ακόμα playthrough
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*