Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mike Ybarra: "Ο Phil Spencer πληγώθηκε από την απόφαση να κλείσουν τα studios της Bethesda"

*
Ο πρώην επικεφαλής της Blizzard, Mike Ybarra δηλώνει ότι ο Phil Spencer "πονάει" όσο και οι υπόλοιποι για το κλείσιμο των τεσσάρων first-party studios που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

«Βλέπω πολλές βολές εναντίον του Phil για τις σημερινές ανακοινώσεις του Xbox", έγραψε στο X. "Καταλαβαίνω. Αλλά γνωρίζοντας τον ως άνθρωπο, ξέρω ότι αυτό τον πληγώνει όσο οποιονδήποτε άλλον. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλη την ηγεσία εκεί, αλλά τον ξέρω και ξέρω τι είναι πιθανό να περάσει".


"Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τις αποφάσεις. Νομίζω ότι όλοι μπαίνουμε σε καταστάσεις που είναι δύσκολες και απροσδόκητες (σίγουρα έχω). Είναι μέρος της δουλειάς, όπως και η ευθύνη για τα αποτελέσματα. Αλλά είναι καλός άνθρωπος και νοιάζεται βαθιά για τη δημιουργική διαδικασία και τους προγραμματιστές. Αυτή είναι η βασική μου εμπειρία στο να συνεργάζομαι στενά μαζί του για 8+ χρόνια και να τον γνωρίζω εδώ και 24+".

"Κατανοώ 100% τον θυμό και τη σύγχυση και νιώθω βαθιά λύπη για αυτές τις ομάδες που επηρεάστηκαν σήμερα και τους τελευταίους μήνες", συνέχισε ο Ybarra. "Δεν συμφωνούσα με κάθε απόφαση που έπαιρνε το Xbox και νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρο, αλλά πιστεύω στην ηγεσία του και ξέρω πόσο δύσκολες μπορεί να είναι αυτές οι αποφάσεις".

"Το Xbox θα μπορούσε να έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον. Ελπίζω να είναι σε θέση να το συνειδητοποιήσουν και όλες οι ομάδες να έχουν μια απίστευτη εμπειρία μαζί. Είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος που χρειάζεται μεγάλη σαφήνεια για το τι είναι το μελλοντικό σχέδιο και πώς οι παίκτες παντού μπορούν να ενθουσιαστούν γι' αυτό".
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • sdragon
    • Προσπαθώ να καταλάβω το εξής. Είτε του επέβαλαν την απόφαση αυτή από τη διοίκηση της MS και δεν έλαβαν καθόλου τη γνώμη του ως διευθυντή του XBOX και καλό είναι να παραιτηθεί, ή απλά το πλάνο του είναι να προωθήσουν τα μεγάλα IP με κάθε κόστος. Πάντως έχουν έναν τρόπο κάθε φορά να δυσφημούν τον εαυτό τους. (Γνώριζαν πολύ καλά την δυσαρέσκεια του κόσμου, ειδικά μετά την πόλωση που δημιούργησαν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια των δικαστικών μαχών τους. Μάλιστα διαμυνούσαν ότι μετά την εξαγορά της Bethesda θα ενίσχυαν τη δημιουργικότητά τους.)

      • GooDShiveR
      • Αν αφησουμε στην ακρη το οτι ειναι πολυ ασχημο να κλεινουν στουντιο και να απολυεται κοσμος, πολλα απο τα στουντιο που υπαρχουν ως κομματι μεγαλυτερων εταιριων και publishers υπολειτουργουν και δν ειναι μονο οτι κλεινουν για γλυτωνουν χρημα. Η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. Πολλα τετοια "μικρα" στουντιο λειτουργουν με πολυ κακο management (χανουν μονιμα στοχους , deadlines, time frames κλπ) και η ριζικη αναδιοργανωση ή ακομα και το κλεισιμο ειναι η μονη λυση. Ενα τρανο παραδειγμα που θυμηθηκα ειναι το RETRO Studios (Metroid Prime, Donkey Kong Country Returns κλπ) οπου η Nintendo τοτε τους πεταγε χρημα και ειχαν απο τις καλυτερες εγκαταστασεις κ εξοπλισμους της εποχης, και ο CEO της RETRO ελεγε πως ετοιμαζει 4 games και εκανε ζωη.. ΠΑΣΟΚ. Καποου ειχα διαβασει οτι μεχρι και σαιτ γνωριμιων σηκωνε μεσα απο τα γραφεια της εταιριας και εκανε καθε βδομαδα παρτυ. Τελικα τον εδιωξαν και εστειλαν τον ιδιο τον Miyamoto για να τους βαλει σε μια σειρα. Γενικα, πολλα δεν βγαινουν προς τα εξω. Οχι οτι συμφωνω με τις απολυσεις. Για κανενα λογο. Απλα ετσι, κουβεντα να γινεται

    • LORDSNAKE
    • Το έχω πει εδώ και χρόνια και πάρα πολλές φορές μάλιστα, σε διάφορα Site.
      Η Microsoft δεν έπρεπε "ΠΟΤΕ" να ασχοληθεί με το Gaming.
      Δεν έχει ιδέα τι πάει να πει Gaming.
      Είναι με διαφορά η χειρότερη εταιρεία του χώρου και πολύ κρίμα που ανακατεύτηκε με το Gaming.

      Ό,τι αποκτά η MS το καταστρέφει με συνοπτικές διαδικασίες. Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν έχει τον τρόπο να το διαχειριστεί σωστά!
      Κρίμα που η MS πήρε άτυπα τη θέση που κάποτε είχε περήφανα η SEGA.

      • GooDShiveR
      • Ειναι εντελως διαφορετικες περιπτωσεις. Η MS εχει αξια $3 τρις και καθε χρονο αυξανεται η αξια της. Η Sega ειχε κανα $1,5 δις (δλδ ουτε 1% απο την αξια της MS) οταν εξαγοραστηκε και λειτουργουσε με ζημια για πανω απο 5 χρονα. H ΜS θα μπορουσε να συνεχιζει με XBOX κονσολες και PC gaming και να μην εχει κανενα θεμα απλα εχουν μεγαλη πιεση στο τμημα του Xbox να αλλαξει το σκηνικο γιατι το να ειναι η MS τελευταια και καταιδρωμενη μειωνει την εικονα ολης της εταιριας και φαινεται πως πολλες απο τις κινησεις που κανουν ειναι τουλαχιστον αστοχες

*