Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MLS Diamond 5.2 4G Review

*
Η MLS συνεχίζει να προσθέτει προϊόντα στη premium σειρά των Diamond smartphone και μετά από τα Diamond και Diamond 4G, έρχεται το νέο 5.2 4G. Μεγαλύτερο, με καλύτερα specs και σε ιδανικές διαστάσεις, φέρνει όλα όσα ξέρουμε όσον αφορά στο εξειδικευμένο software της εταιρείας σε μια όμορφη συσκευή. Αλλά τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

MLS Diamond 5.2 4G Image 1

Η συσκευή έρχεται σε μια όμορφη συσκευασία που προσφέρει πέρα από το κινητό, το φορτιστή, ένα ενσύρματο hands free πολύ καλής ποιότητας και μια προστατευτική ζελατίνα οθόνης. Ο ίδιος ο φορτιστής αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς καθώς με απόδοση στα 2.5Ampere, προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση της συσκευής. Αφαιρώντας την από το κουτί, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η εταιρεία έχει επιλέξει ένα πραγματικά premium σώμα. Το Diamond είναι εξαιρετικά λεπτό και κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, συνδυάζοντας γυαλί και αλουμίνιο για να σχηματίσει τη μορφή του. Καθώς πλέον διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,2’’, είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, κυρίως όσον αφορά στο ύψος. Οι διαστάσεις σε γενικές γραμμές πάντως μπορούμε να πούμε πως είναι ιδανικές, αφού ο αντίχειράς μας φτάνει σχετικά εύκολα στα περισσότερα σημεία της οθόνης. Το περίγραμμα της συσκευής είναι από αλουμίνιο, ενώ τόσο το σύνολο της πρόσοψης όσο και η πλάτη καλύπτονται από γυαλί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περίγραμμα έχει κατά μήκος του μια εσοχή, κάτι που προσθέτει αυξημένο κράτημα όταν το έχουμε στο χέρι. Στα δεξιά βρίσκουμε τα σωστά τοποθετημένα πλήκτρα ελέγχου στο δεξί μέρος και στα αριστερά τη θέση τοποθέτησης καρτών SIM και αυτή για τις κάρτες micro SD με τη συσκευή να έρχεται παρέα με μια 32GB κάρτας, για συνολικά 48GB χώρου αποθήκευσης (μαζί με τα 16GB NAND). Στο πάνω μέρος συναντάμε το ένα από τα δυο μικρόφωνα που λειτουργούν σε συνεργασία για να πετύχουν τη περιβόητη εξάλειψη θορύβων. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε το δεύτερο μικρόφωνο με την έξοδο ακουστικών, τη θύρα USB και τις πέντε τρύπες του ηχείου (το οποίο, είναι η αλήθεια, πως δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή του).

MLS Diamond 5.2 4G Image 2

Η οθόνη της συσκευής καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, με τα περιθώρια δεξιά και αριστερά να είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και αυτά πάνω και κάτω τα απαραίτητα για να χωρέσουν τα τρια πλήκτρα αφής, η μπροστινή κάμερα (8Mpixel που συνοδεύεται μάλιστα από το δικό της φλας) το ακουστικό και το ζεύγος αισθητήρων φωτεινότητας και απόστασης. Η επιλογή της MLS να ενσωματώσει οθόνη Super AMOLED (διαγωνίου 5,2’’) είναι αν μη τι άλλο άκρως θετική, φέρνοντας στη συσκευή όλα τα οφέλη της τεχνολογία όπως βαθύ μαύρο και ζωντανά χρώματα. Μάλιστα, πέρα από μεγαλύτερη σε σχέση με το απλό Diamond, λειτουργεί και σε υψηλότερη ανάλυση Full HD, προσφέροντας πολύ υψηλή πυκνότητα pixel, με τις γραμματοσειρές να δείχνουν πραγματικά πανέμορφα, όπως και τα περισσότερα εικονίδια. Η οθόνη προφανώς και προσφέρει κορυφαίες γωνίες θέασης, με το επίπεδο λευκού να είναι πολύ καλό. Κάτω από το έντονο φως του ήλιου τα καταφέρνει καλά, όμως η μέγιστη φωτεινότητα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε την κάμερα των 16Mpixel παρέα με το διπλό Led flash, με την πλάτη να είναι μη αφαιρούμενη.

MLS Diamond 5.2 4G Image 3

Όσον αφορά στις δυο κάμερες τώρα, ο χρήστης της συσκευής δεν μένει παραπονεμένος. Η κεντρική τα καταφέρνει πολύ καλά σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού, ενώ και σε χαμηλό φωτισμό το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό. Υποστηρίζεται burst mode με υψηλή ταχύτητα για έως 40 λήψεις σε ελάχιστο χρόνο, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε HDR, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές σκηνής, κάποια χρωματικά προφίλ και δυνατότητα ελέγχου του white balance (όχι με βαθμούς Kelvin πάντως αλλά με έτοιμες προεπιλογές). Υποστηρίζεται επίσης λειτουργία Live Photo όπου καταγράφεται μικρής διάρκειας βίντεο μαζί με τη φωτογραφία, υπάρχει επιλογή για PiP, όπου σε παράθυρο εμφανίζεται πλάνο και από τη μπροστινή κάμερα ενώ μπορούμε επίσης να φωτογραφίσουμε πανοραμικά (με πολύ καλό αποτέλεσμα), όπως επίσης και 360 φωτογράφιση. Όσον αφορά στη βιντεοσκόπηση, η συσκευή επιτρέπει βίντεο ανάλυσης 1080p/30fps, με το αρχείο να έχει μορφή 3gp και να έχει σχετικά χαμηλό bitrate. Ωστόσο, εγκαθιστώντας άλλη εφαρμογή (όπως αυτή της Google) για τον έλεγχο της κάμερας, μπορούμε να γράψουμε βίντεο 1080p με το bitrate πάνω από τα 20Mbps σε μορφή mp4, όπου το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως υπάρχει λειτουργία object lock, η οποία ακολουθεί το αντικείμενο που θα επιλέξουμε με το δάχτυλο, ώστε αυτό να είναι πάντα εστιασμένο κατά τη βιντεοσκόπηση. Όσον αφορά στη selfiecam, αυτή φαίνεται ακόμα καλύτερα σε σύγκριση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού, τόσο λόγω της υψηλής ανάλυσης όσο, κυρίως, λόγω της ύπαρξης του φλας. Χάρη σε αυτό, ο χρήστης μπορεί να αυτοφωτογραφηθεί ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με το αποτέλεσμα να είναι πράγματι εντυπωσιακό. Άλλωστε, πάντα η ύπαρξη περισσότερου φωτός, βοηθά τα πράγματα.

MLS Diamond 5.2 4G Image 4

Στα ενδότερα τώρα, όπως οι περισσότερες συσκευές OEM, έτσι και το MLS Diamond βασίζεται σε επεξεργαστή της MediaTek και συγκεκριμένα τον 64μπιτο οχταπύρηνο MT6753, ο οποίος υποστηρίζεται από 2GB μνήμης και ενσωματώνει το Mali-Τ720 υποσύστημα γραφικών. Πρόκειται για ένα οκταπύρηνο επεξεργαστή που λειτουργεί στο 1,3Ghz με το SoC να μπορεί να τρέχει το σχεδόν stock Android 5 με ταχύτητα (AnTuTu 6 : 38038). Δεν παρατηρήσαμε καθυστερήσεις και lag κατά τις δοκιμές μας, με το υποσύστημα γραφικών από την πλευρά του να προσφέρει καλές επιδόσεις στα διάφορα games ακόμα (όχι όμως σε native ανάλυση). Πέρα από τις καλές επιδόσεις, το SoC προσφέρει και σημαντικές αναβαθμίσεις στο τομέα της δικτύωσης, με το smartphone να υποστηρίζει από τη μια δίκτυα 4G και από την άλλη να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αυξημένες ταχύτητες των 5GH WiFi δικτύων.

MLS Diamond 5.2 4G Image 5

Όπως όλα τα smartphones της MLS έτσι και αυτό έρχεται εξοπλισμένο με το ειδικό software της εταιρείας που αναλαμβάνει να μετατρέψει την ομιλία στα ελληνικά, σε εντολές για το software. Βρίσκουμε λοιπόν την εφαρμογή πλοήγησης Talk&Drive, η οποία ουσιαστικά προσφέρει ένα πλήρες GPS, το οποίο δεν απαιτεί χρήση δεδομένων αλλά διαθέτει ενσωματωμένους χάρτες, καθιστώντας έτσι τη χρήση των Google Maps μη απαραίτητη. Επιπλέον, το νέο Diamond «φορά» μια αναβαθμισμένη έκδοση της MAIC, με πολλές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες. Προφανώς και μπορούμε να στείλουμε μηνύματα και email ή να τηλεφωνήσουμε χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε κάτι άλλο, πέρα από το εικονίδιο του μικροφώνου για να ενεργοποιηθεί η MAIC. Η απλά μπορούμε να επιλέξουμε αυτή να ενεργοποιείται κάθε φορά που ξυπνά η συσκευή από stand by, ούτως ώστε να δώσουμε άμεσα τη φωνητική εντολή. Πλέον, ο χρήστης μπορεί απλά να πατήσει το σχετικό πλήκτρο του ενσύρματου hands free και να ενεργοποιήσει τη MAIC χωρίς καν να κρατά στα χέρια το τηλέφωνο, δίνοντας εντολές άμεσα. Χάρη στα δυο μικρόφωνα, λειτουργεί το noise cancelling, με αποτέλεσμα η MAIC να μπορεί να αντιληφθεί τις φωνητικές εντολές του χρήστη ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες όσον αφορά τους περιβάλλοντες ήχους. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών, προσφέρονται αυξημένες λειτουργικότητες σε αναζητήσεις στο YouTube, την εγκυκλοπαίδεια και για εστιατόρια, αφού πλέον μπορούμε να δώσουμε πληρέστερη εντολή. Έτσι, λέγοντα «αναζήτηση» και «παίξε Smells Like Teen Spirit» φορτώνει το YouTube και παίζει το γνωστό τραγούδι των Nirvana, ενώ η εντολή «εστιατόρια Τζίμης» μας εμφανίζει στο χάρτη την ταβέρνα του Βύρωνα. Από εκεί και πέρα, έχουμε το σύνολο των υπολοίπων εντολών που έχουμε καταγράψει σε προηγούμενες παρουσιάσεις, με τη MAIC να δουλεύει πάντα καλά και με σχεδόν μηδενικές αποτυχίες. Πραγματικά, αν κάποιος δεν το δει να λειτουργεί στην πράξη, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο καλά λειτουργεί!

MLS Diamond 5.2 4G Image 6

Το MLS Diamond 5.2 4G είναι μια πραγματικά όμορφη συσκευή με υλικά υψηλής ποιότητας και σχεδόν άριστες διαστάσεις, αφού έχει αρκετά μεγάλη οθόνη αλλά μπορεί κανείς να το δουλέψει με το ένα χέρι. Λεπτό και ελαφρύ, με πολύ καλή αυτονομία (και γρήγορη φόρτιση), εξαιρετική οθόνη και δυο κάμερες που κάνουν με το παραπάνω τη δουλειά τους, το Diamond έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να ξεχωρίσει. Σε συνδυασμό με τη MAIC, που συνεχίζει να εξελίσσεται και να γίνεται ολοένα και καλύτερη, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που αξίζει την προσοχή σας.


 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η MAIC
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Εξαιρετική οθόνη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτριο ηχείο
  • Μέτριες επιδόσεις 3D
  • Θα θέλαμε να είναι δίκαρτο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*