Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

iQOO 10 Pro BMW Edition Hands On

*
Για όσους δε γνωρίζουν, η iQOO είναι ένα sub-brand της vivo, μια εταιρεία έχει μόλις 4 χρόνια ζωής. Τα smartphone της δε κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, ωστόσο η αντιπροσωπεία της vivo στην Ελλάδα μας έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε μερικές μέρες με τη περυσινή ναυαρχίδα της iQOO, το iQOO 10 Pro BMW Edition. Το παρόν κείμενο δεν είναι review, ακριβώς επειδή το τηλέφωνο δεν έρχεται στην Ελλάδα, δε συνοδεύεται από Ευρωπαϊκή εγγύηση ενώ και το λειτουργικό του βασίζεται σε Κινέζικο firmware. Είναι περισσότερο μια εμπειρία χρήσης με τη συγκεκριμένη συσκευή, η οποία μάλιστα κυκλοφορεί εδώ και 9 μήνες στην αγορά της Κίνας, ενώ ήδη έχει κυκλοφορήσει και ο αντικαταστάτης της, το iQOO 11 Pro.



Το iQOO 11 Pro έρχεται σε ένα πολύ όμορφο κουτί πάνω στο οποίο βρίσκεται και το λογότυπο της BMW με την αναφορά Premium Partrner, με τη συνεργασία αυτή να είναι και ο λόγος που έχει το συγκεκριμένο όνομα η συσκευή. Πηγαίνοντας στο εσωτερικό της συσκευασίας, βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια μαύρη προστατευτική θήκη με ωραία υφή και εμφάνιση που θυμίζει ανθρακόνημα, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής SIM (το τηλέφωνο είναι δίκαρτο με υποστήριξη 5G και για τις δυο κάρτες, αλλά δεν έχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου), τον σχετικά μικρό σε διαστάσεις αλλά εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή των 200 Watt (20Volt/10 Ampere) και το σχετικό καλώδιο USB Type-C.



Με το φορτιστή αυτόν έχουμε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 4700mAh από άδεια, σε περίπου 10 λεπτά, κάτι πραγματικά άκρως εντυπωσιακό Αρκετά γρήγορη είναι και η ασύρματη φόρτιση (στα 50Watt), ενώ το τηλέφωνο υποστηρίζει και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 10Watt.



Παίρνοντας τώρα το τηλέφωνο στο χέρι, αυτό που παρατηρεί κανείς αμέσως είναι το μέγεθος και το βάρος του, το οποίο είναι πάνω από τα 210 γραμμάρια, ενώ όσοι έχουμε πιάσει στα χέρια τους το vivo X80 Pro είναι πολύ πιθανό να αντιληφθούν και μια σχεδιαστική ομοιότητα. Ποιοτικά και κατασκευαστικά, η συσκευή παίρνει άριστα, συνδυάζοντας αρμονικά γυαλί μπροστά (χωρίς η iQOO να αναφέρει συγκεκριμένο τύπο) και αλουμίνιο για το σασί. Η μαύρη πλάτη είναι κατασκευασμένη από γυαλιστερό γυαλί για το πάνω κομμάτι της πλάτης και συνθετικό δέρμα για το κάτω κομμάτι. Στο πάνω μέρος της συναντάμε το τριπλό σύστημα καμερών.



Στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα power και volume control στο σωστό ύψος ώστε να τα φτάνει κανείς εύκολα με το δάχτυλό του, ανεξαρτήτως με ποιο χέρι κρατάει το τηλέφωνο. Στο κάτω μέρος είναι η θέση για τις 2 nano sim και η USB Type-C. Δίπλα σε αυτή έχουμε το ένα ηχείο και το ένα μικρόφωνο. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το κεντρικό ακουστικό που λειτουργεί και σαν δεύτερο ηχείο, το δεύτερο μικρόφωνο και ένας αισθητήρας IR Blaster.



Η πρόσοψη καλύπτεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το κυρτό Amoled LTPO 3 panel με 10bit color, διαγωνίου 6,78’’ και ανάλυσης WQHD + (3200x1440), Υποστηρίζει HDR10+ ενώ μπορεί να λειτουργήσει στα 120Hz με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1Hz. Ελάχιστα bezel υπάρχουν στο πάνω και κάτω μέρος, ενώ η selfie κάμερα καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο μέσα στην οθόνη, στο πάνω αριστερό μέρος. Μέσα στην οθόνη βρίσκεται και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος από μόνο του είναι εντυπωσιακός. Βασίζεται σε ultrasonic τεχνολογία και παρέχει μεγάλη επιφάνεια για να τοποθετήσουμε το δάχτυλό μας, αναγνωρίζοντάς το άμεσα και ξεκλειδώνοντας στιγμιαία, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε και με το vivo X90 Pro. Η ίδια η οθόνη είναι πραγματικά πανέμορφη και αγγίζει τη κορυφή, διαβάζεται άνετα κάτω από το φως του ήλιου, με το χρήστη να έχει και αρκετές επιλογές όσον αφορά στη ρύθμισή της.



Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το iQOO 10 Pro όταν κανείς παίζει παιχνίδια , καθώς το τηλέφωνο μπορεί να προσφέρει πολλά χάρη στο hardware που ενσωματώνει. Έρχεται με τον Snapdragon 8+ Gen και το Andreno 730 GPU. Το οχταπύρηνο CPU δε μασάει πουθενά, ενώ το υποσύστημα γραφικών δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να τρέξει παιχνίδια όπως το Genshin Impact με φουλ ποιότητα γραφικών στα 60fps.  Όσον αφορά τώρα στη καθημερινή χρήση της συσκευής, δεν πρόκειται να έχει κανείς πρόβλημα με τις επιδόσεις του. Τα 12Gb μνήμης προφανώς φτάνουν και περισσεύουν ενώ τα 256GB εξαιρετικά γρήγορου αποθηκευτικού χώρου USF 3.1 κρίνονται επαρκή.



Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί από τα παραπάνω, το iQOO 10 Pro είναι ένα λίγο διαφορετικό από πλευράς εμφάνισης τηλέφωνο σε σχέση με το vivo X80 Pro, προσφέροντας ταχύτερη φόρτιση (που.. ταιριάζει με τη BMW ίσως;), χάνοντας τη θύρα USB 3.0 (και την έξοδο εικόνας). Η μεγαλύτερη διαφορά όμως έρχεται στο τομέα των καμερών, καθώς οι συσκευές της vivo είναι αυτές που δίνουν έμφαση στο φωτογραφικό κομμάτι, χάρη και στη συνεργασία με τη Zeiss. Το iQOO 10 Pro έρχεται με ένα εντελώς διαφορετικό setup καμερών, και χρησιμοποιεί τρείς κάμερες.
Βασικός αισθητήρας είναι ένας των 50Mpixel και διαστάσεις 1/1.57’’΄, ενσωματώνοντας και οπτική σταθεροποίηση μέσω gimbal όπως το ονομάζει η iQOO/vivo, κάτι που πετυχαίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των απότομων κινήσεων που κάνει ο χρήστης ώστε το βίντεο να είναι σταθερότερο αλλά και οι νυχτερινές λήψεις καθαρότερες. Έχουμε επίσης ένα υπερ-ευρυγώνιο (αντίστοιχο με 15mm σε full frame) στα 50MP (και αυτός μικρότερος από τον αντίστοιχο UW του vivo X80 Pro) ο οποίος διαθέτει autofocus και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν macro.  Ο τηλεφακός προσφέρει 3x οπτικό zoom και έχει ανάλυση 14,6MP (προφανώς είναι κάποιος μεγαλύτερος με τα οπτικά μέρη απλά να καλύπτουν ένα μέρος του αισθητήρα) . Επιπλέον, το τηλέφωνο μπορεί να γράψει 8K video σε 30fps με τη βασική κάμερα και 4K60 με τη βασική και την ultrawide, όμως ο telephoto περιορίζεται σε 1080p60.
Σε γενικές γραμμές το setup βγάζει καλές φωτογραφίες την ημέρα, με τη βασική κάμερα να τα καταφέρνει καλά το βράδυ.



Εν τέλει, το iQOO 10 Pro είναι ένα ωραίο τηλέφωνο που μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με το vivo X80 Pro, καθώς όπως είπαμε η iQOO είναι sub-brand της vivo. Η συνεργασία με τη BMW και η αστεία γρήγορη φόρτιση των 200Watt είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του, έχοντας και το πλεονέκτημα να φορά τον Snapdragon 8+ Gen1 (καθώς κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα), ο οποίος έχει πολύ καλύτερη θερμική συμπεριφορά σε σχέση με την απλή έκδοση. Σε όλα τα υπόλοιπα, η περυσινή ναυαρχίδα της vivo είναι καλύτερη: πιστοποίηση IP68, καλύτερο και πληρέστερο setup καμερών με την υπογραφή της Zeiss, USB 3.0 με έξοδο HDMI. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*