Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy S7 & Samsung S7 Edge Hands On

*
Μερικές ώρες πριν ανοίξει τις πόρτες της το φετινό Mobile World Congress, στην ηλιόλουστη και σχεδόν καλοκαιρινή Βαρκελώνη, η Samsung αποκάλυψε στο κοινό τα δύο νέα της flagship smartphone για φέτος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα γεμάτο από περίπου 5500 κόσμο εκθεσιακό χώρο, με καθένα από τα καθίσματα να συνοδεύεται και από ένα Gear VR, καθώς σε 2-3 σημεία της παρουσίασης οι ομιλητές μάς ζήτησαν να τα φορέσουμε. Μέσα από το Gear VR αποκαλύφθηκαν οι δυο συσκευές, με τη Samsung να μην πειραματίζεται φέτος, αλλά να βασίζεται στο σχεδιασμό των περσινών μοντέλων. Αμέσως μετά την εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τις δυο συσκευές, ούτως ώστε να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Αν και με μια πρώτη ματιά οι δυο συσκευές δε ξεχωρίζουν από τους προκατόχους στη, στην πράξη η Samsung έχει βελτιώσει την αισθητική τους σε αρκετά σημεία. Η σημαντικότερη διαφορά εντοπίζεται στο Edge, καθώς αυτό πλέον έρχεται με οθόνη διαγωνίου 5,5’’ έναντι των 5,1’’ του απλού, κάτι που φέτος δικαιολογεί περισσότερο τη διαφορά στο κόστος απόκτησης. Αν και μεγαλύτερο, σε καμία περίπτωση το Edge δε μοιάζει με τα περισσότερα 5,5άρια της αγοράς, χάρη στην οθόνη που πραγματικά ξακρίζει και λόγω της κυρτότητάς της στα δεξιά και αριστερά. Η Samsung παραμετροποίησε τη σχεδίαση με αποτέλεσμα φέτος το Edge να μην έχει τόσο «κοφτερές» ακμές και έτσι δε γλιστρά από το χέρι όπως ο προκάτοχός του. Μια ακόμα σημαντική διαφοροποίηση όσον αφορά στη σχεδίαση αφορά την ίδια την κάμερα, η οποία πλέον εξέχει πολύ λιγότερο (έως καθόλου) σε σχέση με τους προκατόχους των δυο νέων συσκευών. Προφανώς και οι δυο συσκευές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και γυαλί, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα κατασκευής και μεταφέρουν στο χρήση μια premium αίσθηση. Η Samsung όμως μπόρεσε να τις αδιαβροχοποιήσει (προστασία IP68, 30 λεπτά έως 1 μέτρο κάτω από το νερό) χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει τις διαστάσεις. Όπως μας είπαν, η λογική της σχεδίασης για να επιτευχθεί η αδιαβροχοποίηση είναι διαφορετική, με αυτή να γίνεται από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή (που επίσης ζητήθηκε από τους χρήστες) έχει να κάνει με την επανεμφάνιση της θύρας για μνήμες microSD, η οποία βρίσκεται παρέα με τη θέση για τις κάρτες SIM. Αν και σε γενικές γραμμές τα 32GB αποθηκευτικού χώρου είναι απόλυτα ικανοποιητικά, σίγουρα υπάρχουν πολλοί που ζητάνε περισσότερο χώρο.



Όλα τα παραπάνω αφορούν μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση και την αίσθηση χρήσης των δυο συσκευών, με τη Samsung όπως προαναφέραμε να μην πειραματίζεται αλλά να βασίζεται στην -αν μη τι άλλο- επιτυχημένη σχεδίαση των περσινών μοντέλων, προβαίνοντας σε προσθήκες/αλλαγές που υπόδειξαν οι χρήστες. Από εκεί και πέρα όμως, έχουν τις απαραίτητες και αναμενόμενες αναβαθμίσεις στο hardware. Νέος -ταχύτερος επεξεργαστής με σαφώς ισχυρότερο υποσύστημα γραφικών, περισσότερο μνήμη (4GB) μεγαλύτερες μπαταρίες και κυρίως καλύτερη κάμερα. Αν και τα Mpixel μειώθηκαν στα 12 (από τα 16), η Samsung φαίνεται πως έχει πετύχει τη καλύτερη κάμερα για smartphone της αγοράς. Ο φακός είναι φωτεινότερος (F1,7) και χάρη στα μεγαλύτερα pixel που διαθέτει ο αισθητήρας, το σύστημα μπορεί να φωτογραφίσει καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, ο αισθητήρας ενσωματώνει την τεχνολογία Dual Pixel (αντίστοιχη βρίσκουμε σε μερικές Canon DSLR) για ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης. Το αποτέλεσμα είναι ασταμάτητο focus χωρίς προβλήματα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δοκιμάζοντας την κάμερα στην πράξη, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, με την εστίαση να μην αποτυγχάνει ενώ γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, κάτι που συμβαίνει τόσο σε καλές συνθήκες φωτισμού όσο και σε χαμηλό φωτισμό, που συνήθως τα πράγματα δυσκολεύουν.



Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στο software, με το Edge να έχει ειδικές λειτουργίες για χρήση με το ένα χέρι. Το overlay που εμφανίζεται σύροντας το δάχτυλο από τα αριστερά ή δεξιά της οθόνης (ανάλογα με τη ρύθμιση) προσφέρει περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα διαθέσιμα apps, ενώ έχουν προστεθεί και εφαρμογές οι οποίες εμφανίζουν τα δεδομένα τους στο σχετικό σημείο της οθόνης. Το σύστημα αυτό λειτουργεί καλά με το ένα χέρι, κάτι που αν μη τι άλλο χρειαζόταν το Edge λόγω του μεγαλύτερου -πλέον- μεγέθους του. Κάτι νέο που έχει προστεθεί αφορά στο κομμάτι του gaming, με τη Samsung να δίνει πολύ μεγάλο βάρος σε αυτό. Τα δυο smartphone είναι συμβατά με το Vulkan API (το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα πριν από 10 μέρες) κάτι που αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στο mobile gaming και κυρίως στις μεταφορές παιχνιδιών από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Μάλιστα, στη σκηνή της παρουσίασης ανέβηκε και ο Tim Sweeny της Epic Games, δείχνοντας ένα εντυπωσιακό demo της Unreal engine με εξωπραγματικά -για smartphone- εφέ που έτρεχε σε full speed. Πέρα από την υποστήριξη του Vulkan, η Samsung έχει εφοδιάσει με μια gaming σουίτα τα δυο τηλέφωνα, ένα game launcher με πλήθος από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα καταγραφής του gameplay (και με ταυτόχρονη χρήση της selfie cam για let’s play), την απενεργοποίηση πλήκτρων ώστε να μην «φεύγουμε» κατά λάθος από το παιχνίδι, τη δυνατότητα για minimize του παιχνιδιού και μια σειρά από social features. Κάτι σαν ένα mini Steam ας πούμε.



Κλείνοντας πρέπει να πούμε και δυο λόγια για το Virtual Reality και την υποστήριξη που συνεχίζει να προσφέρει η Samsung σε αυτό. Όσοι προπαραγγείλουν μια από τις δυο συσκευές θα πάρουν δωρεάν το Gear VR, με τη Samsung να βγάζει ακόμα και τον Mark Zuckerberg στη σκηνή της παρουσίασης ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το Virtual Reality. Ο ιδρυτής του Facebook και ιδιοκτήτης της Oculus μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το VR για το ίδιο το Facebook, πόσο ενδιαφέρον έχουν τα 360 videos και πόσο θα αλλάξει τις συνήθειές μας η τεχνολογία αυτή. Μπορεί τα S7/S7 Edge να μη προσφέρουν κάτι νέο στο οικοσύστημα του VR, αυτό όμως το κάνει η νέα 360 κάμερα που ανακοινώθηκε. Η Gear 360 συνεργάζεται απρόσκοπτα με τα δυο νέα smartphones, τα οποία είναι αυτά που αναλαμβάνουν να ενοποιήσουν τα βίντεο που καταγράφει η κάμερα με τους δυο φακούς, ούτως ώστε κάποιος να τα ανεβάσει στο Facebook ή στο YouTube και να τα απολαύσει σε όλο τους το μεγαλείο με ένα Gear VR.



Είναι φανερό ότι η Samsung αποφάσισε να εξελίξει τα περσινά μοντέλα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά και κάνοντας αλλαγές που είτε ζήτησε ο κόσμος είτε θεώρησε πως έπρεπε να γίνουν. Οι δυο συσκευές είναι όντως πανέμορφες, ειδικά το Edge το οποίο είναι αυτό που θα θέλαμε από την αρχή. Έχουν την απαραίτητη ισχύ, εξαιρετικές κάμερες, μεγάλες μπαταρίες και έρχονται να τοποθετηθούν σε ένα οικοσύστημα που σιγά σιγά δημιουργεί η εταιρεία. Με το λανσάρισμά τους να είναι πολύ κοντά (11 Μαρτίου), σύντομα θα έχουμε και αναλυτικό review. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*