Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Samsung ετοιμάζει τον πρώτο PCIe 5.0 SSD

*
H Samsung ετοιμαζεται να φέρει στην αγορά έναν PCIe 5.0 SSD, που προορίζεται για servers επιχειρήσεων. Ο PM1743 SSD μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως 13.000 MB/s και να διαχειριστεί 2.500K input/output operations per second (IOPS)- νούμερο σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα κορυφαία PCIe 4.0 NVMe. Το PCIe 5.0 υποστηρίζει έως 32 gigatransfers per second (GT/s) τα διπλάσια από το PCIe 4.0. Για τη χρήση του bandwidth, η Samsung ανάπτυξε τον δικό τους controller και συνεργάστηκε με την Intel για τους σχετικούς ελέγχους.

Ο SSD προσφέρει sequential write speeds των 6,600 MB/s και random write speed των 250K IOPS. Επιπλέον μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30%, κάτι που θα μειώσει το κόστος λειτουργία των data centers.


Επιπλέον η έκδοση PCI Express 6.0 δεν βρίσκεται μακριά. Η PCI Special Interest Group αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, που αναφέρουν 256GB per second σε 16 lanes. Πάντως το νέο αυτό format θα χρειαστεί την τεχνολογία Pulse Amplitude Modulation που βοηθάει στη μεταφορά διπλάσιου όγκου δεδομένων σε σχέση με τις υπάρχουσες μεθόδους, δίχως να απαιτούνται πολύ υψηλές συχνότητες.

Προς το παρόν η Samsung παρουσιάζει τον PM1743 PCIe 5.0 SSD σε επιλεγμένους πελάτες και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του το πρώτο τρίμηνο του 2022, με χωρητικότητες που θα ξεκινούν από τα 1,92 terabytes (TB) και θα φτάνουν τα 15,36TB. Επίσης θα είναι ο πρώτος PCIe 5.0 SSD με dual-port support, άρα ο server θα συνεχίζει να λειτουργεί, ακόμα και αν το ένα port παρουσιάσει πρόβλημα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*