Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hala Point: H Intel δημιούργησε το μεγαλύτερο νευρομορφικό σύστημα, που σκέφτεται όπως ο άνθρωπος

*
Με την τεχνητή νοημοσύνη να επεκτείνει την παρουσία της στην ανθρώπινη καθημερινότητα, η Intel αποκάλυψε το Hala Point, το μεγαλύτερο νευρομορφικό σύστημα στον κόσμο. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα, ένα άλμα προς υπολογιστικές επιδόσεις 50 φορές ταχύτερες σε σχέση με τα αντίστοιχα παραδοσιακά συστήματα. Ο υπολογιστής είναι σχεδιασμένος με τρόπο που να μιμείται το ανθρώπινο μυαλό, κάτι το οποίο συνδυάζει με πρωτοφανή επίπεδα ταχύτητας και απόδοσης.

Τα νευρομορφικά υπολογιστικά συστήματα διακρίνονται από την προσέγγισή τους για την επεξεργασία δεδομένων, που είναι εμπνευσμένη από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα που επεξεργάζονται δεδομένα σε σειριακά, ο νευρομορφικός υπολογισμός χρησιμοποιεί διασυνδεδεμένα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα, επιταχύνοντας σημαντικά την επεξεργασία πληροφοριών. Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση ενσωματώνει τη μνήμη και την υπολογιστική ισχύ στις ίδιες μονάδες επεξεργασίας, εξαλείφοντας τα σημεία συμφόρησης επικοινωνίας μεταξύ των στοιχείων και ενισχύοντας τη συνολική ενεργειακή απόδοση του συστήματος.


Το Hala Point είναι εξοπλισμένο με πάνω από 1.000 νέους εξειδικευμένους επεξεργαστές AI που ονομάζονται Loihi 2, υψηλών επιδόσεων. Αυτοί οι επεξεργαστές μπορούν να διαχειριστούν εργασίες οι οποίες απαιτούν τεχνητή νοημοσύνη έως και 50 φορές πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές, με εντυπωσιακή ικανότητα έως και 20 τετρασεκατομμυρίων διαδικασιών ανά δευτερόλεπτο. Η δομή του Hala Point περιλαμβάνει περισσότερους από 1,15 δισεκατομμύρια τεχνητούς "νευρώνες" και 128 δισεκατομμύρια τεχνητές "συνάψεις", συγκρίσιμες με τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει το Hala Point είναι η αξιοσημείωτη ενεργειακή του απόδοση. Αυτός ο υπολογιστής μπορεί να εκτελέσει έως και 15 τρισεκατομμύρια λειτουργίες με μόνο ένα watt ενέργειας, καθιστώντας τον περίπου 100 φορές πιο ενεργειακά αποδοτικό από τα παραδοσιακά συστήματα.

Η Intel σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Hala Point στα Sandia National Laboratories στο New Mexico για τη λύση πολύπλοκων προβλημάτων που αφορούν τις φυσικές ιδιότητες των συσκευών, την αρχιτεκτονική των υπολογιστών και πολλά άλλα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*