Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ένα στα τρία παιδιά 5-7 ετών στη Βρετανία χρησιμοποιεί τα social media χωρίς επίβλεψη

*
Φαίνεται πως είναι αρκετά τα παιδιά 5-7 ετών στη Βρετανία που χρησιμοποιούν τα social media χωρίς επίβλεψη από τους γονείς. Νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε στη ρυθμιστική αρχή μέσων της χώρας (Ofcom), αναφέρει το παραπάνω τρομακτικό συμπέρασμα, καθώς και το πως το 25% από αυτά έχει δικό του smartphone. Το 42% των γονιών δήλωσε ότι είναι μαζί με τα παιδιά του όταν αυτά είναι στα social media, ενώ το 32% ότι είναι μόνα τους.

Το ποσοστό των γονέων που επιτρέπουν στα ανήλικα παιδιά τους να αποκτήσουν προφίλ στα social media πριν φτάσουν το επιτρεπτό όριο ανέβηκε στο 30% (από 25% πέρσι) και η έρευνα αναφέρει πως αν και η ανησυχία των γονέων έχει αυξηθεί, φαίνεται πως έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να παρέμβουν στην online ζωή των παιδιών τους. Η συζήτηση στη χώρα για τον περιορισμό πρόσβασης των ανηλίκων στα social media έχει πάρει φωτιά, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά αυτών των ηλικιών μπαίνει στα κοινωνικά δίκτυα (38% φέτος, 30% πέρσι).


Πρωταγωνιστές της αύξησης αυτής είναι τα WhatsApp, TikTok, Instagram και Discord. Κάτι που είναι ανησυχητικό, επίσης, είναι πως το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 8-17 ετών έχει παρακολουθήσει περιεχόμενο ανησυχητικό ή βλαπτικό το τελευταίο 12μηνο, όμως μόλις το 20% των γονιών δήλωσε πως τους είπαν κάτι που τα τρόμαξε. Τέλος, τα κορίτσια φαίνεται να είναι πιο εκτεθειμένα σε βλαπτικό περιεχόμενο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*