Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

How To: Απομακρυσμένος έλεγχος κάμερας smartphone

*
Με τη νέα εφαρμογή Filmic Remote, μπορεί κανείς να ελέγξει εξ αποστάσεως την εφαρμογή εγγραφής video Filmic Pro και έτσι να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη βασική κάμερα ενός Android smartphone, χωρίς να χρειάζεται να έχει άμεση πρόσβαση στην οθόνη του. Διαβάστε και δείτε το How To μας!

Τα σύγχρονα smartphone έχουν πραγματικά εξαιρετικές κάμερες, με το Huawei P40 Pro να έχει ίσως το καλύτερο σύστημα καμερών της αγοράς. Χάρη σε αυτές τις κάμερες, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για να γράψει βίντεο υψηλής ποιότητας. Βέβαια, όσοι κάνουν vlogs, συνήθως χρησιμοποιούν τη selfie κάμερα του κινητού, για να μπορούν να έχουν έλεγχο του τι γράφει, μέσω της οθόνης του τηλεφώνου. Επιπλέον, ο περισσότερος κόσμος αφήνει τις αυτόματες ρυθμίσεις εγγραφής βίντεο του εκάστοτε τηλεφώνου. Όμως, οι selfie κάμερες δεν είναι ποτέ το ίδιο καλές με πχ τη βασική κάμερα του εκάστοτε κινητού. Ακόμα και στο Huawei P40 Pro, το οποίοι έχει πραγματικά καλή selfie κάμερα, αυτή δεν έχει καμμία σχέση με τη βασική κάμερα των 50Mpixel ενός πραγματικά μεγάλου αισθητήρα 1/1,28''. Η δυσκολία εγγραφής ενός vlog με αυτήν την κάμερα έγγυται στο γεγονός ότι ο χρήστης πρέπει να γυρίσει το κινητό και να βλέπει τη πλάτη του, άρα δε μπορεί να βλέπει τι ακριβώς γράφει η κάμερα. Το πρόβλημα όμως αυτό λύνεται πλέον με τη νέα λειτουργία που προσφέρει το Filmi Remote, μια επί πληρωμή εφαρμογή εγγραφής βίντεο που ενσωματώνει πλήθος από επαγγελματικές ρυθμίσεις.




Ο υπογράφων χρησιμοποιεί χρόνια τώρα το Filmic Prο, το οποίο προσφέρει χειροκίνητες ρυθμίσεις εγγραφής βίντεο και πολλές ακόμα λειτουργίες όπως πχ zebras, false colors κτλ που απευθύνονται σε όλους όσους αναζητούν πλήρη έλεγχο κατά την εγγραφή βίντεο. Η νέα λειτουργία, που υπαρχεί χρόνια τώρα στο iOS, είναι αυτή του απομακρυσμένου ελέγχου των λειτουργικών του Filmic Pro από άλλη συσκευή Android, μέσω ενός δεύτερου app, του Filmic Remote. Και αυτή η εφαρμογή είναι επί πληρωμή, όμως πραγματικά λύνει τα χέρια όσων θέλουν παραπάνω έλεγχο κατά την εγγραφή βίντεο και ταυτόχρονα απαιτούν και απομακρυσμένο έλεγχο της κάμερας. Εμείς, κατεβάσαμε το Filmic Remote και το εγκαταστήσαμε σε ένα δεύτερο Android smartphone (συγκεκριμένα ένα Realme X50 Pro 5G), ώστε να πάρουμε τον έλεγχο του Filmic Pro το οποίο έτρεχε στο Huawei P40 Pro, ώστε να κάνουμε το παρακάτω vlog/how to μέσω της βασικής κάμερας τους Huawei P40 Pro, γράφοντας βίντεο 4K/30fps και έχοντας ανά πάσα στιγή εικόνα της κάμερα μέσω της ασύρματης μετάδοσης από το P40 Pro στο Filmic Remote. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να γράψει το καλύτερο δυνατό βίντεο με τη βασική κάμερα του smartphone του, χωρίς να έχει το άγχος αν γράφει, δεν γράφει ή τι ακριβώς βλέπει η κάμερα, και επιπλέον να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεται από εκεί που κάθεται για να πάει προς το κινητό και να τις αλλάξει από το μενού του Filmic Pro. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*