Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το μοντέλο AI Phi-3 Mini της Microsoft είναι τόσο ευέλικτο που τρέχει ακόμα και τοπικά σε smartphones

*
Η Microsoft αποκάλυψε το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Phi-3 Mini, σχεδιασμένο να τρέχει σε smartphone και άλλες συσκευές, τοπικά. Εκπαιδευμένο σε 3,8 δισεκατομμύρια παραμέτρους, είναι το πρώτο από τα τρία μικρά γλωσσικά μοντέλα Phi-3 που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία στο εγγύς μέλλον. Ο στόχος είναι να παράσχει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στα LLM που λειτουργούν με cloud, επιτρέποντας σε μικρότερους οργανισμούς να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο μοντέλο ξεπερνά το προηγούμενο μικρό μοντέλο Phi-2 και είναι στο ίδιο επίπεδο με μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Llama 2. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία λέει ότι το Phi-3 Mini παρέχει αποκρίσεις κοντά στο επίπεδο ενός μοντέλου 10 φορές το μέγεθός του.

"Η καινοτομία βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο σύνολο δεδομένων μας για την εκπαίδευση", σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της Microsoft. Αυτό το σύνολο δεδομένων βασίζεται στο μοντέλο Phi-2, αλλά χρησιμοποιεί "πολύ φιλτραρισμένα δεδομένα από το διαδίκτυο και συνθεσεις δεδομένων", προσθέτει η ομάδα.


Αν και εξακολουθεί να μην μπορεί να παράγει τα αποτελέσματα των LLM που λειτουργούν με cloud, το Phi-3 Mini μπορεί να ξεπεράσει το Phi-2 και άλλα μικρά γλωσσικά μοντέλα, όπως το Mistral, το Gemma και το Llama-3-In σε εργασίες που κυμαίνονται από μαθηματικά έως προγραμματισμό και ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς . Ταυτόχρονα, λειτουργεί σε συσκευές τόσο απλές όσο τα smartphone, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ο κύριος περιορισμός του είναι το εύρος της "πραγματικής γνώσης" λόγω του μικρότερου μεγέθους δεδομένων — ως εκ τούτου δεν έχει καλή απόδοση σε δοκιμές τύπου "TriviaQA".

Το Phi-3 Mini είναι διαθέσιμο για Azure, Hugging Face και Ollama. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*