Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα μαγνητικά τρένα Maglev θα φέρουν επανάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη (video)

Οι ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές μεταφορές βρίσκονται στα πρόθυρα ενός σημαντικού μετασχηματισμού με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Maglev που αναπτύχθηκε από την IronLev. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη συμβαίνει σε μια εποχή που η Ιαπωνία και η Κίνα έχουν ήδη αποδείξει την ηγετική τους θέση σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι χώρες έχουν θέσει υψηλά πρότυπα με τα δικά τους τρένα Maglev τους, υπερβαίνοντας τα όρια της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας του σιδηροδρομικού τους δικτύου.

Η τεχνολογία Maglev βασίζεται στη μαγνητική αιώρηση, εξαλείφοντας την τριβή μεταξύ του τρένου και των σιδηροτροχιών, επιτρέποντας έτσι σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες. Η καινοτόμος προσέγγιση της IronLev περιλαμβάνει τη χρήση μόνιμων μαγνητών και το σημαντικό είναι πως μπορεί να βασιστεί στις υπάρχουσες σιδηροδρομικές υποδομές χωρίς την ανάγκη δαπανηρών τροποποιήσεων, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας σε ολόκληρη την ήπειρο. Κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης στην ιταλική περιοχή Veneto, πρωτότυπο της IronLev έπιασε ταχύτητα περίπου 70 km/h σε ένα μήκος 2 χιλιομέτρων, χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στις υπάρχουσες ράγες. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος υλοποίησης δεν είναι απαγορετικό.


Στα παραπάνω προστίθεται το γεγονός ότι λόγω της μείωσης των κραδασμών και της τριβής, το ταξίδι γίνεται πιο ήσυχο και άνετο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*