Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μελέτη: Το ανθρώπινο μαλλί μπορεί να χρησιμεύσει στην παραγωγή συσκευών αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας

*
Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Charles Sturt ανακάλυψε ένα μυστικό που κρύβεται στα ανθρώπινα μαλλιά και μπορεί να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και την εξάλειψη των βιοαποβλήτων. Ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Αγροτικής Υγείας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Charles Sturt, Dr. Amandeep Singh Pannu, σε συνεργασία με τον καθηγητή Muhammad J A Shiddiky, ανακάλυψε πώς να μετατρέψει τα ανθρώπινα μαλλιά σε γραφίτη για να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.

"Υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερη παραγωγή ενέργειας και οι χώρες προσπαθούν να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", είπε ο Dr Singh.


"Ωστόσο, για να γίνει αυτή η μετάβαση, χρειάζονται βιώσιμοι τρόποι αποθήκευσης τέτοιας ενέργειας και ως εκ τούτου υπάρχει επείγουσα ανάγκη να κατασκευαστούν υλικά αποθήκευσης υψηλής ενεργειακής πυκνότητας με βιώσιμο τρόπο".

"Ο γραφίτης είναι ένα βασικό υλικό που χρησιμοποιείται ως αρνητικό τερματικό για μπαταρίες ιόντων λιθίου και η παραγωγή του εντοπίζεται σε λίγες χώρες, με αποτέλεσμα το υλικό να υποφέρει από την εφοδιαστική αλυσίδα και γεωπολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν ολόκληρη τη βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας".

Ο Dr Singh πρόσθεσε ότι η παραγωγή γραφίτη με βιώσιμο τρόπο από απόβλητα θα ωφελήσει πάρα πολύ τον ενεργειακό τομέα.

Επιπλέον, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ακολουθεί η ανάγκη για μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ωστόσο, ο Dr Singh τόνισε ότι η παραγωγή γραφίτη που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις μπαταρίες μπορεί να είναι ρυπογόνος, απαιτώντας χημικές ουσίες, όπως το υδροφθορικό οξύ (HF).

"Μία φιλική προς το περιβάλλον, πλούσια σε άνθρακα πηγή που είναι άφθονη και άμεσα διαθέσιμη παντού είναι τα ανθρώπινα μαλλιά", είπε.

"Είναι μια απίστευτα καθαρή πηγή σε όλη τη διαδικασία με πολύ ελάχιστους ρύπους ή αρνητικά αποτελέσματα".

Οπότε, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το κουρείο, σκεφτείτε την ενέργεια που πιθανό να καταλλήξει στο καλάθι των αχρήστων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*