Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μαθηματικά λάθη 50 ετών εντοπίστηκαν σε μελέτες για τις ζώνες Van Allen γύρω από τη Γη

*
Η διόρθωση μαθηματικών λαθών πέντε δεκαετιών για τις ζώνες Van Allen αναμένεται να ενισχύσει την προστασία των διαστημικών τεχνολογιών.

Ο Greg Cunningham, διαστημικός επιστήμονας στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος, ανακάλυψε λάθη στους μαθηματικούς υπολογισμούς που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για να κατανοήσουν τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και την επίδρασή τους στα ηλεκτρόνια που παγιδεύονται από τα μαγνητικά πεδία της Γης. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη υπόσχεται να βελτιώσει την προστασία των διαστημικών τεχνολογιών από τις βλαβερές συνέπειες των ζωνών ακτινοβολίας, είτε φυσικές είτε τεχνητές.


Αυτές οι ζώνες ακτινοβολίας, γνωστές ως ζώνες Van Allen, βρίσκονται γύρωα από τη Γη και είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του πώς τα παγιδευμένα ηλεκτρόνια μπορούν να βλάψουν τον διαστημικό εξοπλισμό. Ο Cunningham τονίζει τη σημασία αυτών των ερευνών στην πρόβλεψη πιθανών απειλών για τη διαστημική τεχνολογία και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών αποκατάστασης για ζώνες ακτινοβολίας.

Η διόρθωση των λαθών θα οδηγήσει στην αναθεώρηση πολλών μελετών που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, η ανακαλύψεις του Cunningham θα βοηθήσουν στη βελτίωση της μοντελοποίησης του διαστημικού περιβάλλοντος πλησίον του πλανήτη μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο ακριβείς προβλέψεις για τη βιωσιμότητα των αποστολών εξερεύνησης και εκμετάλλευσης του διαστήματος. Προσφέρεταθ κατ' αυτό τον τρόπο μια πιο στέρεη βάση για τον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με την ακτινοβολία στο διάστημα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*