Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η κλιματική αλλαγή βυθίζει τους οικονομικούς δείκτες και το βιοτικό επίπεδo

*
Η συζήτηση σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής έναντι της προσαρμογής βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το κόστος της αδράνειας θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερο από την επένδυση που απαιτείται για τον μετριασμό. Για παράδειγμα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος τονίζει ότι οι οικονομικές απώλειες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το κλίμα ανήλθαν σε πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ μεταξύ 1980 και 2021, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για μέτρα προσαρμογής. Επιπλέον, οι προβλέψεις δείχνουν ότι χωρίς μέτρα μετριασμού, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να μειώσει το παγκόσμιο ΑΕΠ έως και 18% έως το 2050. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα των ενεργών πολιτικών για το κλίμα.

Μια μελέτη των Maximilian Kotz, Anders Levermann και Leonie Wenz αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των οικονομικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Αναλύοντας δεδομένα από περισσότερες από 1.600 περιοχές σε τέσσερις δεκαετίες, έχουν αποδείξει εμπειρικά τη συσχέτιση μεταξύ κλιματικών γεγονότων και οικονομικών επιδόσεων. Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι οι αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν τις οικονομίες έως και για οκτώ χρόνια, ενώ οι επιπτώσεις των αλλαγών των βροχοπτώσεων γίνονται αισθητές μέσα σε τέσσερα χρόνια. Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία της εξέτασης τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων οικονομικών συνεπειών της κλιματικής μεταβλητότητας και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για ισχυρό οικονομικό σχεδιασμό που να ενσωματώνει τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα.


Η προσέγγισή τους, η οποία περιλαμβάνει τυχαία δειγματοληψία για την αξιολόγηση των αβεβαιοτήτων, επισημαίνει το 2049 ως μια κρίσιμη συγκυρία όπου τα δεδομένα του παρελθόντος ενδέχεται να μην χρησιμεύουν πλέον ως αξιόπιστος οδηγός για τις μελλοντικές κλιματικές-οικονομικές σχέσεις. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*