Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hackers μπορούν να "σπάσουν" την ηλεκτρονική κλειδαριά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου μέσα σε δευτερόλεπτα

*
Η αποκάλυψη της τεχνικής "Unsaflok" από τους ερευνητές ασφαλείας Ian Carroll, Lennert Wouters και την ομάδα τους σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Η μέθοδος, η οποία εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία σε κλειδαριές καρτών-κλειδιών RFID με την επωνυμία Saflok, υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τα συστήματα ηλεκτρονικής πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε ξενοδοχεία παγκοσμίως. Η ικανότητα της τεχνικής να επιτρέπει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δωμάτια του ξενοδοχείου με τόση ευκολία υπογραμμίζει τη σημασία των συνεχών αξιολογήσεων ασφαλείας και ενημερώσεων στον κλάδο της φιλοξενίας. Λειτουργεί επίσης ως υπενθύμιση του συνεχιζόμενου παιχνιδιού γάτας και ποντικιού μεταξύ των επαγγελματιών της ασφάλειας και εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογικές αδυναμίες. Η προληπτική γνωστοποίηση αυτών των ευρημάτων στην Dormakaba, τον κατασκευαστή, και οι επακόλουθες προσπάθειες αντιμετώπισης των τρωτών σημείων καταδεικνύουν μια συλλογική προσέγγιση για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την προστασία των επισκεπτών. Τα παραπάνω ενισχύουν την ανάγκη για επαγρύπνηση και καινοτομία για την προστασία από τέτοια τρωτά σημεία σε έναν όλο και πιο συνδεδεμένο κόσμο.

Τα τρωτά σημεία ασφαλείας που εντοπίστηκαν στις κλειδαριές καρτών-κλειδιών Saflok της Dormakaba υπογραμμίζουν ένα σημαντικό ζήτημα στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Η εκμετάλλευση των αδυναμιών κρυπτογράφησης και του συστήματος MIFARE Classic RFID από τους ερευνητές Carroll και Wouters δείχνει την ευκολία με την οποία μπορούν να παραβιαστούν αυτές οι κλειδαριές. Η μέθοδός τους, η οποία περιλαμβάνει την αντιγραφή καρτών-κλειδιών με χρήση μιας εμπορικά διαθέσιμης συσκευής ανάγνωσης-εγγραφής RFID, υπογραμμίζει την ανάγκη για ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα ηλεκτρονικά συστήματα κλειδώματος. Η απάντηση της Dormakaba, η οποία περιλαμβάνει ενημερώσεις στο σύστημα διαχείρισης της ρεσεψιόν και επαναπρογραμματισμό κλειδαριών, αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη πρόκληση της διασφάλισης της τεχνολογίας. Το γεγονός ότι μόνο ένα μέρος των κλειδαριών έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής υποδεικνύει την κλίμακα της εργασίας και τον χρόνο που απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι όλα τα ευάλωτα συστήματα είναι ασφαλισμένα. Αυτή η κατάσταση χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας της συνεχούς επαγρύπνησης και της βελτίωσης των πρακτικών ασφαλείας για την προστασία από τέτοια τρωτά σημεία.


Οπότε, την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να μείνετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή αφήσετε πολύτιμα αντικείμενα όσο λείπετε, καλύτερα να το σκεφτείτε πολλαπλές φορές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*