Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιτέλους ανέπαφες πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ, αρχή από το δρομολόγιο του Ελ. Βενιζέλος

*
Φαίνεται πως η Αθήνα γίνεται λίγο πιο σύγχρονη πόλη, αφού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ αρχίζουν να υποστηρίζονται οι ανέπαφες πληρωμές. Από αυτήν την εβδομάδα, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία Express για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (ΔΑΑ – Ελ. Βενιζέλος) και συγκεκριμένα τα δρομολόγια Χ93, Χ95, Χ96 και Χ97, θα μπορούν να πληρώνουν εντός του οχήματος με την κάρτα ή το ψηφιακό τους πορτοφόλι σε smart συσκευές όπως το smartphone και το smartwatch.

Ο επιβάτης θα ακολουθεί απλές οδηγίες στο τερματικό, θα πλησιάζει την κάρτα ή το smart device του και η χρέωση θα γίνεται αυτόματα. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί αργότερα και σε όλα τα υπόλοιπα μέσα του ΟΑΣΑ (τρόλεϊ, μετρό, τραμ, λεωφορεία) μέχρι και το τέλος του 2024, όπως παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας από την ομάδα του αρμόδιου Υπουργείου.


Τα οφέλη, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, είναι πολλά αφού θα σταματήσει η αναζήτηση σημείων πώλησης εισιτηρίων και εκδοτηρίων και θα μειωθούν οι ουρές. Το σύστημα θα χρεώνει μάλιστα το πιο φθηνό εισιτήριο με βάση τις μετακινήσεις του επιβάτη, βοηθώντας ιδιαίτερα όσους δεν γνωρίζουν καλά το σύστημα μεταφορών της πόλης ή και τους τουρίστες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*