Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντυπωσιακές εικόνες από τον κομήτη 12P/Pons-Brooks που πλησιάζει τη Γη

*
Ο κομήτης 12P/Pons-Brooks, ένα γιγάντιο ουράνιο σώμα από πάγο και πέτρα, πλησιάζει τη Γη, αποκαλύπτοντας μια απίστευτα φωτεινή σπείρα. Ο κομήτης έχει περιφέρεια περίπου 17 χιλιόμετρα και περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο διαγράφοντας μια ελλειπτική τροχιάς κάθε 71 χρόνια. Ο παγωμένος πυρήνας του, που περιβάλλεται από ένα κέλυφος πάγου, περιβάλλεται από ένα σταδιακά διαλυόμενο σύννεφο παγωμένης σκόνης. Αυτό που ξεχωρίζει το 12P είναι η κρυοηφαιστειακή του δραστηριότητα. Υπό την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, σχηματίζονται ρωγμές, απελευθερώνοντας πίδακες παγωμένου υλικού. Αυτό του δίνει μια εξαιρετική φωτεινότητα κατά τη διάρκεια αυτών των εκρήξεων.



Επί του παρόντος, ο 12P διασχίζει το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος με ταχύτητα περίπου 64.500 km/h. Θα φτάσει στο πλησιέστερο σημείο του στον Ήλιο στις 24 Απριλίου, πριν περάσει κοντά στη Γη στις αρχές Ιουνίου, όταν αναμένεται να είναι ορατός με γυμνό μάτι.



Εικόνες: Jan Erik Vallestad 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*