Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

How To: Nintendo 3DS emulator σε συσκευές Android

*
Εδώ και αρκετό καιρό είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη του Citra emulator για υπολογιστές, ο οποίος προσφέρει εξομείωση του Nintendo 3DS. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκει και μια ανεπίσημη έκδοση του συγκεκριμένου emulator για το Android, ο επονομαζόμενος Citra MMJ. Είναι μια έκδοση που αναπτύσσει ανεξάρτητα ένας developer και η εγκατάστασή της γίνεται με sideload, κατεβάζοντας το APK από εδώ. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει πλέον να ανανεωθεί εδώ και περίπου 1 μήνα και ο λόγος ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον, πριν από μερικές μέρες, κυκλοφόρησε το επίσημο port του Citra emulator στο Play Store. Ο emulator ειναι open source και έχει αναπτυχθεί από την αρχή, προσφέροντας πραγματικά καλή εξομείωση του Nintendo 3DS. Μπορεί κανείς να τον κατεβάσει δωρεάν από το Play Store, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει μια premium έκδοση που κοστίζει €5,5 και προσφέρει κάποιες επιπλέον λειτουργίες, οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητες και στη πραγματικότητα η επιλογή premium βρίσκεται εκεί σαν μέσο υποστήριξης των developer.



Οι απαιτήσεις στην έκδοση για Android είναι αρκετά υψηλές είναι η αλήθεια και συγκεκριμένα απαιτεί κατ ελάχιστο Android 8 με υποστήριξη 64bit και υποσύστημα γραφικών με υποστήριξη OpenGL ES 3.2.  Αυτό βέβαια δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς στην πραγματικότητα ο emulator λειτουργεί καλά σχεδόν αποκλειστικά σε smartphone με επεξεργαστή Snapdragon. Δοκιμάσαμε τον Citra σε ένα Xiaomi Mi 10 Pro, όπου η απόδοση ειναι πραγματικά εξαιρετική με το frame rate να βρίσκεται στο native του παιχνιδιού (30/60fps) ακόμα και έχοντας ρυθμίσει την ανάλυση λειτουργίας του παιχνιδιού σε 3πλάσια ή 4τραπλάσια της native του 3DS. Όμως, σε κινητά με επεξεργαστή που δεν ειναι Snapdragon και κυρίως το υποσύστημα γραφικών δεν είναι Adreno, στην πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια. Για παράδειγμα, στο Huawei P40 Pro με τον Kirin 990 και Mali GPU, το frame είναι εξαιρετικά χαμηλό, ακόμα και σε ανάλυση 1x. Από εκεί και πέρα, ο Citra εξομειώνει πλήρως και τις 2 οθόνες του 3DS, ακόμα και το μικρόφωνο και την κάμερά του, είναι συμβατός με Bluetooth χειριστήρια και γενικά δεν του λείπει τίποτα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία ρύθμισης και πως παίζουν τα παιχνίδια στο Xiaomi Mi 10 Pro.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*