Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Ο Ύπνος του Δικαίου

*
O Δημήτρης Βασιλάκης γράφει στο νέο κείμενο της στήλης Δεινή Σαύρα το πόσο δεν χαλιέται που δεν ενημερώνεται αυτήν την περίοδο... για διάφορους λόγους!

Disclaimer: Το παρόν παραλήρημα δεν αφορά την ποιότητα της ενημέρωσης που παρέχεται από το site που μας φιλοξενεί, αλλά και αρκετά άλλα ελληνικά site. Εξάλλου όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, δεν με ενοχλεί τελικά η ποιότητα, όσο η ποσότητα, όσο κουλό και αν ακούγεται αυτό. Πάμε λοιπόν.


Έχω πει στο παρελθόν ότι αποφεύγω θανάσιμα να παρακολουθώ trailer και ειδήσεις για παιχνίδια, σειρές και ταινίες που σκοπεύω να παίξω ή να παρακολουθήσω. Μάλιστα, και με αφορμή το The Last of Us Part 2, τις διαρροές και τον κάθε πικραμένο που σχολιάζει ότι να ‘ναι για λόγους που η περιορισμένη γνώση μου για την άκρατη ηλιθιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης δεν μου επιτρέπει να εξηγήσω, έπαυσα σχεδόν πλήρως να ενημερώνομαι για ό,τι αφορά τη βιομηχανία, διαβάζοντας μόνο άκρως επιλεγμένα πράγματα που έχουν γράψει συνάδελφοι ή ρωτώντας, αν έχω κάποια απορία που χρειάζεται να λύσω, χωρίς να αναγκαστώ να διαβάσω κάποια σαχλαμάρα ή κάτι που θα μου στερήσει μελλοντική διασκέδαση.

Και δεν έμεινα εκεί. Έχοντας καταργήσει τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τα συμβατικά ελληνικά κανάλια από τις φαιδρές μέρες του δημοψηφίσματος του 2015, δεν παραβίασα τις αρχές μού ούτε σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της καραντίνας που ζήσαμε, παρακολουθώντας μόνο τις ενημερώσεις του (εξαιρετικού) Κυρίου (με Κ Κεφαλαίο) Τσιόδρα. Εξάλλου τι να δεις; Εφόσον πια το 99% των ειδήσεων είναι (κακές) μεταφράσεις, αν τις παρακολουθήσεις, θα τρελαθείς. Έλεγε ένας Κινέζος ότι το τάδε φάρμακο έχει ελπιδοφόρες προοπτικές, έβγαιναν τα ελληνικά μέσα μεταφράζοντας λάθος «Βρέθηκε φάρμακο για τη θεραπεία». Και μετά ξύπνησαν οι συνομωσιολόγοι. Αλλά ας το αφήσω το θέμα της COVID-19 -διότι πλέον εκεί η ανθρώπινη ηλιθιότητα έχει ξεπεράσει το level cap- και ας επανέλθω στα δικά μας.

Προσωπικώς, λοιπόν, λάτρευα τους Αφόρητους, την παλιά στήλη του αρχισυντάκτη μας, διότι παρουσίαζε ακριβώς το τρελάδικο του ειδικού Τύπου. Άνευ λόγου ειδήσεις που δεν ήταν ειδήσεις, αναλύσεις σε πράγματα που δεν έπρεπε όχι να αναλυθούν αλλά ούτε καν να αναφερθούν, ακόμα και review από εικόνες, tech demo ή διάφορα άλλα, σύμφωνα και με κάποια εξαιρετικά ανέκδοτα που κυκλοφορούν στον (ελληνικό) Τύπο. Ε λοιπόν βαρέθηκα. Δεν βρίσκω είδηση τι κάνει ο τάδε streamer, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να δω 23243324 λεπτά gameplay από επερχόμενους τίτλους, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να βρίσκουμε παντού κοινωνικές αδικίες (από τους υπερευαίσθητους) ή νεοταξικές παρεμβάσεις που θέλουν να μας καταστρέψουν (από τους ψεκασμένους). Δεν. Γενικώς. Δεν θέλω να αναλύσω την κοσμοθεωρία μου, γιατί θα μου την πέσει όλο το ακραίο φάσμα από όλες τις πάντες, οπότε επιλέγω να μην ενημερώνομαι από το σύστημα ως έχει και να κάνω τις επιλογές μου ανάλογα και με τα όσα λένε άνθρωποι που εμπιστεύομαι.

Το ξέρω ότι πιθανώς έτσι εκνευρίζω και ανθρώπους με συμπαθούν και τους συμπαθώ, αλλά δεν αντέχω ρε παιδιά. Καταντήσαμε να ασχολούμαστε με το σεξουαλικό προσανατολισμό των χαρακτήρων πριν δούμε το παιχνίδι, καταλήξαμε να μην αναλύουμε αν είναι καλό το παιχνίδι, αλλά αν έχει επαρκή εκπροσώπηση μειονοτήτων, καταλήξαμε να κρίνουμε ολόκληρη την επόμενη γενιά από tech demo ή από ανακοινώσεις (καλά την έχω κάνει κι εγώ παλιά αυτήν την αμαρτία), καταλήξαμε γενικώς να διαβάζουμε ότι βλακεία θέλετε, μόνο για να τραβήξουμε κλικ.

Αφήστε λοιπόν το Δεινόσαυρο στην άγνοιά του, να κάνει ερωτήσεις για όσα τον ενδιαφέρουν, και, αφού αγόρασε για πρώτη φορά μετά από καμιά δεκαετία μπάσκετ από τη σειρά NBA 2K, να προσπαθεί να πετύχει (μάταια) το timing στο σουτ. Πάλι καλά που τα καταφέρνω στην άμυνα έχω να πω και δεν έχει σπάσει καμιά τηλεόραση. Εξάλλου πρέπει να αντέξει για να παίξω το The Last of Us Part 2 όταν με το καλό φτάσει Χίο η προπαραγγελία μου. Ως τότε καλό κουράγιο και μείνετε ασφαλείς. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*