Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα τεχνολογική καινοτομία μπορεί να πολλαπλασιάσει τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων

*
Ερευνητές της NIMS, της Seagate Technology και του Πανεπιστημίου του Tohoku, ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία για σκληρούς δίσκους, κάνοντας δυνατή την αποθήκευση περισσότερων δεδομένων στην ίδια μονάδα. Η καινοτομία αυτή υπόσχεται να μειώσει το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας από τα data centers.

Οι σύγχρονοι σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται κάθετη μαγνητική εγγραφή για την αποθήκευση δεδομένων, με χωρητικότητα 1,5 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα. Η νέα μέθοδος, η μαγνητική καταγραφή με θερμότητα (HAMR), θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 10 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα αποθηκεύοντας έτσι πολλαπλά επίπεδα δεδομένων στον ίδιο δίσκο.


Το μυστικό αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται στη χρήση πολλαπλών στρωμάτων ενός μαγνητικού υλικού που αποτελείται από σίδηρο και πλατίνα (FePt) που χωρίζονται από στρώματα ρουθήνιου. Κάθε στρώμα FePt μπορεί να διαχειριστεί ξεχωριστά με το λέιζερ, επιτρέποντας την εγγραφή πολλαπλών επιπέδων. Τα μελλοντικά βήματα περιλαμβάνουν τη σμίκρυνση των κόκκων του FePt για περαιτέρω επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης: μια εξέλιξη που ίσως θα μπορούσε να δεκαπλασιάσει τη χωρητικότητα των σημερινών σκληρών δίσκων.



Εικόνα: Yukiko Takahashi NIMS, Thomas Chang Seagate Technology, Simon Greaves Tohoku University 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*