Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ορθοπεδικός στη Βραζιλία χειρούργησε με επιτυχία ασθενή με τη βοήθεια του Vision Pro της Apple (video)

To Vision Pro headset της Apple φαίνεται ότι, πέρα από την ψυχαγωγία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις. Σύμφωνα με δημοσίεύματα, γιατρός στη Βραζιλία το χρησιμοποίησε σε μια επιτυχή ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση στον ώμος ενός ασθενούς.

Την επέμβαση πραγματοποίησε ο Dr. Doctor Bruno Gobbato και αφορούσε ρήξη που προκαλείται από υπερβολική φθορά του ιστού του τένοντα στον ώμο. Ο Gobbato μοιράστηκε την εμπειρία του με το Vision Pro και μίλησε για το πώς τον βοήθησε στη χειρουργική επέμβαση με τη μεγάλη γκάμα καμερών και αισθητήρων που συνεργάζονται για να απεικονίουν πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση. Το MacMagazine γράφει:


"Η χειρουργική επέμβαση αρθροσκόπησης ώμου χρησιμοποιεί μια κάμερα μέσα στην άρθρωση και οι χειρουργοί την πραγματοποιούν κοιτάζοντας απευθείας σε μια οθόνη. Με αυτή τη συσκευή, μπόρεσα να δω την εικόνα σε μια μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης, καθώς και να μπορώ να δω τις εξετάσεις και τα τρισδιάστατα μοντέλα του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο".

Σε video που ανάρτησε ο γιατρός στο YouTube παρουσιάζει το πως το Vision Pro τον βοήθησε να έχει πρόσβαση σε σημειώσεις, τος ακτίνες, τις κάμερες σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει το HoloLens της Microsoft σε μια άλλη επέμβαση και σημειώνει ότι με το Vision Pro μπόρεσε να αντικαταστήσει μια σειρά από άλλα μηχανήματα στο χειρουργείο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*